Friday, August 3, 2018

Descargar Republicanisme (Idees) - Maurizio Viroli .pdf


Descargar PDF Leer en línea



«La lliure república, on solament viuen ciutadans lliures i iguals.» (Maurizio Viroli)

Existeix una antiga utopia de la llibertat -nascuda a Itàlia amb Maquiavel i les repúbliques lliures- que mira de superar els límits tant del socialisme com del liberalisme. Però per poder realitzar el republicanisme no n'hi ha prou amb l'aplicació de lleis i l'amenaça de sancions, també és necessari crear una consciència cívica difusa.

És precisament a aquesta mateixa consciència que aquest llibre que teniu a les mans -escrit sense cap finalitat partidista- pretén contribuir. [Del Pròleg del llibre]

La celebració del 75è aniversari de la proclamació de la República catalana per part de Francesc Macià ha permès reflexionar en més d'un context sobre el singular arrelament de la cultura política republicana en la història de Catalunya.

L'italoamericà Maurizio Viroli, que al seu moment va sobresortir com un dels més destacats pensadors d'història de les idees, ha tingut un lloc molt important en el debat polític internacional. Amb l'obra Republicanisme -que ha estat traduïda a diferents idiomes (anglès, alemany, francès, espanyol, italià i.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.